Friss Hírek

 Tájékoztatás elektronikus ügyintézésről!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakban: Eüsz tv.) 9. § (1) aa) pontja alapján a gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 1-jétől kötelező az elektronikus ügyintézés.
Az azonosítás törvényi kötelezettsége miatt az elektronikus ügyintézés csak Ügyfélkapun, vagy Cégkapun keresztül történhet.

Az Önkormányzati Hivatali Portál (továbbiakban: Portál) az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne, melynek elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

Az Eüsz tv. alapján az elektronikus ügyintézésre kötelezettektől 2018. január 1-jét követően papír alapon nem áll módunkban ügyinditó dokumentumot befogadni.

Az Önkormányzati Hivatali Portál magánszemélyek részére is elérhető.

A portál szolgáltatásai:
- Ügyindítás: Az önkormányzat által közzé tett űrlapok segítségével vagy e-Papír szolgáltatással.
-  Ügykövetés: Lehetőség van elektronikusan indított ügyek státuszát nyomon követni.
- Adóegyenleg lekérdezés: Helyi adóhatósághoz kapcsolódó szolgáltatás, azok számára, akik szerepelnek a helyi adóhatósági nyilvántartó rendszerben.

Amennyiben a portálon rendelkezésre álló nyomtatványok között nem található olyan űrlap, amely a kívánt ügyintézéshez szükséges, úgy egy másik elektronikus felülettel, az E-Papír szolgáltatás segítségével (csatolva a pdf formátumú űrlapot, nyomtatványt) bármilyen kérelem elektronikusan elindítható.

Az E-Papír szolgáltatás igénybevétele is Ügyfélkapus regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötött szolgáltatás. Az E-Papír szolgáltatás érhető el. (https://epapir.gov.hu/)

2018.05.09

 

 

 

 

 

 

 

 

Statisztika

Látogatók
695
Cikkek
34
Webcímek
9

EU

 

 

 

Mohácsy Ferenc Faluház és Sportcsarnok

6076 Ágasegyháza, Kossuth tér 2-4.

Tel/fax: 76/200-064

Intézményvezető: Bornemisszámé Varga Ilona

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szeretetettel köszöntöm látogatóinkat a Mohácsy Ferenc Faluház – IKSZT Szociális Gondozási és Sportolási Központ oldalán.

 

Többcélú közszolgáltató intézmény székhelyén a közművelődési, könyvtári, adminisztrációs és az IKSZT Címbirtokosi Okiratban jóváhagyott szolgáltatások ellátása történik. Az intézmény telephelyein a szociális, sport és szabadidős feladatok ellátása zajlik.

 

Többfunkciós közművelődési intézményként és IKSZT megvalósítási helyszínként, cél a helyi társadalomba történő beágyazódást segítő, széleskörű használatot szolgáló programok, közművelődési - könyvtári és egyéb közösségi alkalmak, non-formális és informális tanulási alkalmak, szolgáltatások fejlesztése. A feladatok és célok meghatározásakor a Címbirtokosi Okiratban meghatározott kötelező és opcionális szolgáltatások biztosítása mellett Ágasegyháza Község Önkormányzatának mindenkori közművelődési feladatok ellátásáról szóló helyi rendeletének a megvalósíthatósága az irányadó.

 

Szociális alapszolgáltatást biztosító intézményként cél a szociális étkeztetés és a házi segítségnyújtás feladatellátás zavartalan működésének biztosítása Ágasegyháza község közigazgatási területén élőknek. Az intézmény igyekszik felmérni és kielégíteni az alapvető lakossági igényeket és szükségleteket nevezett szociális alapszolgáltatási területeken. A cél megvalósíthatósága érdekében szükség esetén felvilágosító, tájékoztató, ismeretterjesztő programokat, alkalmakat, összejöveteleket, szakmai fórumokat szervez, szoros együttműködésben a fenntartóval, helyi újsággal, helyi közösségekkel.

A feladatellátás folyamán figyelembe kell venni a hatályos jogszabályi rendelkezéseket és a mindenkor érvényes helyi önkormányzati rendeletet az egyes szociális ellátásokról, igénybevételüknek a feltételeiről és eljárási szabályairól, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért fizetendő térítési díjakról.

 

Sport és szabadidős feladatok ellátása tekintetében az intézmény humán erőforrásának bővíthetősége céljából keresni kell mindazon ésszerű és biztonságos együttműködési lehetőségeket a helyi szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal, melyek a felmerülő lakossági igények minél szélesebb körű kiszolgálását eredményezik.

 

 Intézményegységünk székhelyének alapjai a lakosság áldozatvállalásával épült 1938-40-ben. Az épületegyüttes az első felújításon az 1980-as évek végén és a 90-es évek elején esett át.

A jelenlegi állapotot a 2010-ben végzett felújítás során nyerte el. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott 42.390.643.- Ft támogatási összegből, továbbá Ágasegyháza Község Önkormányzata által biztosított önerőből kialakított Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér legfontosabb feladatai, ifjúsági, közművelődési, könyvtári, továbbá különböző információs szolgáltatások (pl. Közháló végpont, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékozódási pont) biztosítsa a község lakosai számára.

 

A Faluház közvetlen szomszédságában található Sportcsarnokot 1996 szeptemberében a falunapi rendezvény keretén belül megrendezett avató ünnepség után vehetett birtokba a lakosság, mely épület 2011 nyarán energetikai felújításon esett át.

 

A Gondozási Központ (telephely) az általános iskolásaink étkeztetését szolgálja alaphelyzetben. E központ ad helyet a nyári festő és egyéb táboroknak, valamint Civil szervezeteinknek, Alapítványainknak, közösségi rendezvényeik, oktatásaik bonyolításában.

Többfunkciós Intézményünkben nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt, idelátogatót.

 

 

Bornemisszáné Varga Ilona

Intézményvezető