Friss Hírek

 Tájékoztatás elektronikus ügyintézésről!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakban: Eüsz tv.) 9. § (1) aa) pontja alapján a gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 1-jétől kötelező az elektronikus ügyintézés.
Az azonosítás törvényi kötelezettsége miatt az elektronikus ügyintézés csak Ügyfélkapun, vagy Cégkapun keresztül történhet.

Az Önkormányzati Hivatali Portál (továbbiakban: Portál) az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne, melynek elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

Az Eüsz tv. alapján az elektronikus ügyintézésre kötelezettektől 2018. január 1-jét követően papír alapon nem áll módunkban ügyinditó dokumentumot befogadni.

Az Önkormányzati Hivatali Portál magánszemélyek részére is elérhető.

A portál szolgáltatásai:
- Ügyindítás: Az önkormányzat által közzé tett űrlapok segítségével vagy e-Papír szolgáltatással.
-  Ügykövetés: Lehetőség van elektronikusan indított ügyek státuszát nyomon követni.
- Adóegyenleg lekérdezés: Helyi adóhatósághoz kapcsolódó szolgáltatás, azok számára, akik szerepelnek a helyi adóhatósági nyilvántartó rendszerben.

Amennyiben a portálon rendelkezésre álló nyomtatványok között nem található olyan űrlap, amely a kívánt ügyintézéshez szükséges, úgy egy másik elektronikus felülettel, az E-Papír szolgáltatás segítségével (csatolva a pdf formátumú űrlapot, nyomtatványt) bármilyen kérelem elektronikusan elindítható.

Az E-Papír szolgáltatás igénybevétele is Ügyfélkapus regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötött szolgáltatás. Az E-Papír szolgáltatás érhető el. (https://epapir.gov.hu/)

2018.05.09

 

 

 

 

 

 

 

 

Statisztika

Látogatók
695
Cikkek
34
Webcímek
9

EU

 

 

 

Galéria

Ágasegyháza Napközi Otthonos Óvoda


6076 Ágasegyháza, Óvoda utca 2.

Vezetője: Szmetena Katalin

Tel/fax: 76/200-140

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Értékelési szabályzat 2017

Éves munkaterv 2017-2018

Panaszkezelési szabályzat

  
Ágasegyháza óvodája fenyves erdővel határolt, gyönyörű területen helyezkedik el. Nagy alapterületű udvarunkon van KRESZ- Park, sportpálya, homokozó, mászókák, fajátékok, melyek biztosítják gyermekeink számára a megfelelő mozgást.

 

Az óvoda környezetére jellemző a csend és a nyugalom, valamint a tiszta levegő.
 
 
Az óvoda épülete 1969-ben épült, 1976-ban bővült kettőről három csoportosra. Jelenleg két vegyes csoport működik, a harmadikban pedig tornaszobát rendeztünk be, amiben a hagyományos tornaszereken kívül jelentős mennyiségű mozgásfejlesztő játékot is használunk. Ebben a szobában kerülhet sor a logopédiai ellátásra, református és katolikus hitoktatásra, focira, modern táncra.
 
Személyi ellátottság:

 Óvónők:
 Farkasné Józsa Marianna
 Somodi Imréné
 Szmetena Katalin
 Zakarné Salamon Anita

 Dajkák:
 Iványiné Pál Lenke
 Molnár Miklósné

 

A gyermeklétszám évek óta 60-65 fő között mozog. Nagyrészt helyi lakosok, de 10-15 % a környező tanyavilágból kerül hozzánk.


Az óvoda épületében jól felszerelt, szabványnak megfelelő konyha is van, amelyet vállalkozó működtet. Jó az együttműködés a község többi intézményével. A falu életében igyekszünk részt venni fellépéseinkkel; Szüreti Napon, Idősek Napján. Minden évben rendezünk Óvodabált, és tavasszal egy fellépést a gyerekek műsorával, amelynek bevételével az óvoda játékkészletét bővítjük.

2010. nyarán Önkormányzatunknak sikerült egy nagyobb pályázati összeg elnyerésével felújíttatni az óvodát, amelynek során kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a tetőt, felújították a mosdókat, és korszerűsítették a fűtést. Az óvodába új függönyök, szőnyegek kerültek, új öltözőszekrényeket kaptunk.

Az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésére a leendő elsős tanító több alkalommal jön meglátogatni a nagycsoportosokat, valamint a zökkenőmentes iskolakezdéshez közös szülői értekezletet tartunk. Rendszeresen jönnek hozzánk színházi előadásokat, zenés, vidám gyermekműsorokat tartani. A Gyermeknapot egyik évben a szülőkkel, gyermekekkel együtt vidámsággal, jókedvvel teli nappal ünnepeljük, következő évben pedig változó helyszínekkel kirándulást szervezünk.

Igyekszünk olyan programokat szervezni, amelyeket minden évben megtartunk, és ahol a gyermekek nemcsak az együtt töltött idő örömével gazdagodnak, hanem hagyományainkat is ápoljuk. Minden ősszel leszedjük a szőlőnket az oviban, és az otthonról hozottal együtt mustot készítünk. Október végén "Tök-jó napot" rendezünk, melyen gyermekek, szülők közösen faragják a tököket, rajzolnak, festenek, barkácsolnak.  A szülők által hozott tökből készült finomságokat és a lámpásokat díjazzuk. Egy kellemes délutánt töltünk együtt, melyen a szülők is újra gyereknek érezhetik magukat.

Szívesen fogadjuk a jó szülői kezdeményezéseket is. Így kerülhetett sor a „Minden gyermeknek legyen egy fája” elnevezésű napra 2012-ben, melynek során minden idejáró gyermek kapott egy fát, és „Madarak és fák napján” szülőkkel együtt elültettük az óvoda mellett és az udvaron. Az ötlet egyik kedves szülőnktől származott, meg is találta a szponzorokat a fák megszerzéséhez, sok más szülői segítséget is kaptunk hozzá, valamint az Önkormányzat támogatásával még egy finom közös ebédre is lehetőségünk volt. Bízunk benne, hogy a gyermekeink emlékezni fognak rá, hogy nekik az oviban van egy fájuk, és a környezetünkért is tettünk valamit.

Pedagógiai programunk célja, hogy az óvodánkból kikerülő gyerekeket úgy "tarisznyázzuk fel", hogy sikeresen tudják venni az iskolai évek akadályait, megkapják az alapokat ahhoz, hogy rugalmas, fejlődni, tanulni képes emberek váljanak belőlük.