Friss Hírek

 

 

 

 

 

 

 

 

Statisztika

Látogatók
65
Cikkek
31
Webcímek
9

EU

 

 

 

 
 
Nagy szeretettel és Tisztelettel köszöntök minden kedves Látogatót Ágasegyháza község megújult honlapján!
 
A 2000 fős településünk a Duna-Tisza közén helyezkedik el Kecskemét városhoz mintegy 20 km-re. Ágasegyháza egy gyönyörű település, a Nemzeti összetételünket a 100%-os magyarság jellemzi. Infrastrukturális szempontokat figyelembe véve, nélkülözésre e tekintetben nincs okunk, hiszen közműveink kiépítettek, a település szolgáltatásai bőven kielégítik a helyi, az átutazók, a letelepedni kívánók és a turista forgalom igényeit.
 
Saját védőnői, háziorvosi és fogorvosi rendelőkkel rendelkezünk, ahol biztosítani tudjuk a gyermekek, betegek zavartalan ellátását. Óvodánk 60 gyermek ellátásáról, amíg az általános iskolánk 170 tanuló oktatásáról gondoskodik. A 2013. évtől az iskola és az óvoda működtetését is az önkormányzatunk végzi. A tanyán élők napi gondjainak megsegítésére, önként vállalt feladatként kettő fő tanyagondnokkal és kettő kisbusszal állunk rendelkezésre. Sportcsarnokunk, mely 600m2 alapterületű, szinte naponta otthont ad a szórakozni, sportolni vágyó ifjúság és idősek részére.  Közösségi faluházunkra büszkék vagyunk, amely magában foglal egy csodálatos könyvtárat, baba-mama közösségi teret, színpadot, számítógépes teret tucatnyi géppel, mely helyet ad mindenkinek, aki szórakozni, játszani, művelődni óhajt. Itt végzi munkáját az őstermelőink falugazdásza, a hegybíró és helyet kapott a körzeti megbízottunk is.
 
A múlt években felújított Református és Római Katolikus templomaink a környék legszebbjei közé tartoznak, mint, ahogy iskolánk, óvodánk, sportcsarnokunk és faluházunk is, amelyek 100 milliós nagyságrendű beruházással szépültek meg 2010-2012 években. Az utóbbi években megnövekedett a letelepülni vágyók száma, amelyet a Mercedes gyár közelsége, valamint a kedvező feltételű és árral rendelkező telkek értékesítései is befolyásolták.
 
Ágasegyháza többnyire mezőgazdasági település, az 1980-as évek végén a 90-es évek elején a szőlő és gyümölcstermelés legalább 600 vagonnyi tételt, amíg a sertéstenyésztés 6000-8000 darabot tett ki. Ma már sajnos egyéb intézkedések, valamint a gazdaság változásainak hatására ezek a számok lényegesen lecsökkentek. Az 5600 hektáron elterülő településen az idelátogatók, kirándulni vágyók az Ősborókás, az egykori Ágasegyházi Rét, de a Tihanyi Apátság határainak nevezetességeit is megtekinthetik, melyek mellett gyönyörű erdős, buckás tájakat is felfedezhetnek.
 
Kívánom, hogy az ide látogatók, kirándulók, átutazók is ugyanolyan sok szép jó élménnyel gazdagodjanak, mint a községünkben élők, és sok jó tapasztalatról számoljanak be majd családjaiknak, és mondják el, hogy Ágasegyháza egy kedves, barátságos, békés, vendégszerető település, ahol öröm megfordulni, esetleg letelepedni, és élni.
 
 
 
Füredi János
 Ágasegyháza Község polgármestere