Friss Hírek

 Tájékoztatás elektronikus ügyintézésről!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (továbbiakban: Eüsz tv.) 9. § (1) aa) pontja alapján a gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 1-jétől kötelező az elektronikus ügyintézés.
Az azonosítás törvényi kötelezettsége miatt az elektronikus ügyintézés csak Ügyfélkapun, vagy Cégkapun keresztül történhet.

Az Önkormányzati Hivatali Portál (továbbiakban: Portál) az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne, melynek elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

Az Eüsz tv. alapján az elektronikus ügyintézésre kötelezettektől 2018. január 1-jét követően papír alapon nem áll módunkban ügyinditó dokumentumot befogadni.

Az Önkormányzati Hivatali Portál magánszemélyek részére is elérhető.

A portál szolgáltatásai:
- Ügyindítás: Az önkormányzat által közzé tett űrlapok segítségével vagy e-Papír szolgáltatással.
-  Ügykövetés: Lehetőség van elektronikusan indított ügyek státuszát nyomon követni.
- Adóegyenleg lekérdezés: Helyi adóhatósághoz kapcsolódó szolgáltatás, azok számára, akik szerepelnek a helyi adóhatósági nyilvántartó rendszerben.

Amennyiben a portálon rendelkezésre álló nyomtatványok között nem található olyan űrlap, amely a kívánt ügyintézéshez szükséges, úgy egy másik elektronikus felülettel, az E-Papír szolgáltatás segítségével (csatolva a pdf formátumú űrlapot, nyomtatványt) bármilyen kérelem elektronikusan elindítható.

Az E-Papír szolgáltatás igénybevétele is Ügyfélkapus regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötött szolgáltatás. Az E-Papír szolgáltatás érhető el. (https://epapir.gov.hu/)

2018.05.09

 

 

 

 

 

 

 

 

Statisztika

Látogatók
425
Cikkek
33
Webcímek
9

EU

 

 

 

 
 
Nagy szeretettel és Tisztelettel köszöntök minden kedves Látogatót Ágasegyháza község megújult honlapján!
 
A 2000 fős településünk a Duna-Tisza közén helyezkedik el Kecskemét városhoz mintegy 20 km-re. Ágasegyháza egy gyönyörű település, a Nemzeti összetételünket a 100%-os magyarság jellemzi. Infrastrukturális szempontokat figyelembe véve, nélkülözésre e tekintetben nincs okunk, hiszen közműveink kiépítettek, a település szolgáltatásai bőven kielégítik a helyi, az átutazók, a letelepedni kívánók és a turista forgalom igényeit.
 
Saját védőnői, háziorvosi és fogorvosi rendelőkkel rendelkezünk, ahol biztosítani tudjuk a gyermekek, betegek zavartalan ellátását. Óvodánk 60 gyermek ellátásáról, amíg az általános iskolánk 170 tanuló oktatásáról gondoskodik. A 2013. évtől az iskola és az óvoda működtetését is az önkormányzatunk végzi. A tanyán élők napi gondjainak megsegítésére, önként vállalt feladatként kettő fő tanyagondnokkal és kettő kisbusszal állunk rendelkezésre. Sportcsarnokunk, mely 600m2 alapterületű, szinte naponta otthont ad a szórakozni, sportolni vágyó ifjúság és idősek részére.  Közösségi faluházunkra büszkék vagyunk, amely magában foglal egy csodálatos könyvtárat, baba-mama közösségi teret, színpadot, számítógépes teret tucatnyi géppel, mely helyet ad mindenkinek, aki szórakozni, játszani, művelődni óhajt. Itt végzi munkáját az őstermelőink falugazdásza, a hegybíró és helyet kapott a körzeti megbízottunk is.
 
A múlt években felújított Református és Római Katolikus templomaink a környék legszebbjei közé tartoznak, mint, ahogy iskolánk, óvodánk, sportcsarnokunk és faluházunk is, amelyek 100 milliós nagyságrendű beruházással szépültek meg 2010-2012 években. Az utóbbi években megnövekedett a letelepülni vágyók száma, amelyet a Mercedes gyár közelsége, valamint a kedvező feltételű és árral rendelkező telkek értékesítései is befolyásolták.
 
Ágasegyháza többnyire mezőgazdasági település, az 1980-as évek végén a 90-es évek elején a szőlő és gyümölcstermelés legalább 600 vagonnyi tételt, amíg a sertéstenyésztés 6000-8000 darabot tett ki. Ma már sajnos egyéb intézkedések, valamint a gazdaság változásainak hatására ezek a számok lényegesen lecsökkentek. Az 5600 hektáron elterülő településen az idelátogatók, kirándulni vágyók az Ősborókás, az egykori Ágasegyházi Rét, de a Tihanyi Apátság határainak nevezetességeit is megtekinthetik, melyek mellett gyönyörű erdős, buckás tájakat is felfedezhetnek.
 
Kívánom, hogy az ide látogatók, kirándulók, átutazók is ugyanolyan sok szép jó élménnyel gazdagodjanak, mint a községünkben élők, és sok jó tapasztalatról számoljanak be majd családjaiknak, és mondják el, hogy Ágasegyháza egy kedves, barátságos, békés, vendégszerető település, ahol öröm megfordulni, esetleg letelepedni, és élni.
 
 
 
Füredi János
 Ágasegyháza Község polgármestere