Friss Hírek

Felhívás egyeztető fórumra

2020. 09. 11.

 

 

DTkH Nonprofit Kft. Tájékoztatása!

 

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy ügyfélszolgálataink és ügyfélkapcsolati pontjaink 2020. június 2-től eltérő nyitva-tartással állnak rendelkezésre!

 

Kérjük fokozott figyelemmel tájékozódjanak a helyszínek és nyitva-tartások tekintetében, mert eltérhetnek a korábban megszokottaktól!

 

A fertőzés elleni védekezés érdekében, az ügyfélszolgálati irodában történő ügyintézés során

 

  • javasoljuk az arcvédő maszk használatát
  • ügyeljen a biztonságos - 1,5 méter - távolságra
  • az ügyféltérben egyszerre egy ügyfél tartózkodjon.

 

Ügyintézésre továbbra is az elektronikus vagy telefonos elérhetőségeinket részesítsék előnyben!

 

2020. június 2-től ismét igényelhető a házhoz menő lomtalanítás!

 

Lomtalanításhoz időpont egyeztetésre ügyfélszolgálati elérhetőségeinken van lehetőség!

 

http://www.dtkh.hu/ugyfelszolgalat

 

DTkH Nonprofit Kft.

 

 

FELHÍVÁS EBEK OLTÁSÁRA

Részeltekért kattintson ide

FELHÍVÁS ADÓMÉRTÉK VÁLTOZÁSRÓL!

 

Tisztelt Adózók!

 

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 1. napjától hatályos helyi adók megállapításáról szóló 16/2019. (XI.30.) számú rendelete 10. § (1) bekezdése értelmében Ágasegyházán a helyi iparűzési adó mértéke 2 %-ra változott.

 

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 41. § (7) bekezdés értelmében, ha jogszabályi változás miatt az adó mértéke az adóévre módosul, akkor az előleg összegét az adómérték változása figyelembevételével kell bevallani.

 

Felhívom figyelmüket, hogy a 2019. adóévről tett bevallásban az iparűzési adóalapra jutó iparűzési adó összegét g a régi, 1,6 %-os adómértékkel kell kiszámolni, a 2020.09.15. és 2021.03.15. esedékességű előlegrészletek kiszámításánál viszont már a 2 %-os adómértéket kell alapul venni.

 

A kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) hatálya alá tartozó vállalkozó kizárólag e minősége fennállásának időtartamával egyező időtartamra vonatkozó döntése esetén - amennyiben azt az önkormányzathoz bejelentette - az adó adóévi alapja 2,5 millió forint. Az adó évi összege a 2 %-os adómérték esetén 50.000 Ft.

 

dr. Fazekas István

jegyző

 

FELHÍVÁS

Településfejlesztési koncepció

RENDKÍVÜLI HATÁROZATOK

1. Játszótér használata
2. Idősek és rászorulók gondoskodása
3. Falunap
4. Fertőtlenítés
5. Rendkívüli segély

 

 

 

 

Statisztika

Látogatók
845
Cikkek
39
Webcímek
9

EU

 

 

 

 

 

 

Mohácsy Ferenc Faluház és Sportcsarnok

6076 Ágasegyháza, Kossuth tér 2-4.

Tel/fax: 76/200-064

Megbízott intézményvezető: ifj. Füredi János

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szeretetettel köszöntöm látogatóinkat a Mohácsy Ferenc Faluház – IKSZT Szociális Gondozási és Sportolási Központ oldalán.

 

Többcélú közszolgáltató intézmény székhelyén a közművelődési, könyvtári, adminisztrációs és az IKSZT Címbirtokosi Okiratban jóváhagyott szolgáltatások ellátása történik. Az intézmény telephelyein a szociális, sport és szabadidős feladatok ellátása zajlik.

 

Többfunkciós közművelődési intézményként és IKSZT megvalósítási helyszínként, cél a helyi társadalomba történő beágyazódást segítő, széleskörű használatot szolgáló programok, közművelődési - könyvtári és egyéb közösségi alkalmak, non-formális és informális tanulási alkalmak, szolgáltatások fejlesztése. A feladatok és célok meghatározásakor a Címbirtokosi Okiratban meghatározott kötelező és opcionális szolgáltatások biztosítása mellett Ágasegyháza Község Önkormányzatának mindenkori közművelődési feladatok ellátásáról szóló helyi rendeletének a megvalósíthatósága az irányadó.

 

Szociális alapszolgáltatást biztosító intézményként cél a szociális étkeztetés és a házi segítségnyújtás feladatellátás zavartalan működésének biztosítása Ágasegyháza község közigazgatási területén élőknek. Az intézmény igyekszik felmérni és kielégíteni az alapvető lakossági igényeket és szükségleteket nevezett szociális alapszolgáltatási területeken. A cél megvalósíthatósága érdekében szükség esetén felvilágosító, tájékoztató, ismeretterjesztő programokat, alkalmakat, összejöveteleket, szakmai fórumokat szervez, szoros együttműködésben a fenntartóval, helyi újsággal, helyi közösségekkel.

A feladatellátás folyamán figyelembe kell venni a hatályos jogszabályi rendelkezéseket és a mindenkor érvényes helyi önkormányzati rendeletet az egyes szociális ellátásokról, igénybevételüknek a feltételeiről és eljárási szabályairól, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért fizetendő térítési díjakról.

 

Sport és szabadidős feladatok ellátása tekintetében az intézmény humán erőforrásának bővíthetősége céljából keresni kell mindazon ésszerű és biztonságos együttműködési lehetőségeket a helyi szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal, melyek a felmerülő lakossági igények minél szélesebb körű kiszolgálását eredményezik.

 

 Intézményegységünk székhelyének alapjai a lakosság áldozatvállalásával épült 1938-40-ben. Az épületegyüttes az első felújításon az 1980-as évek végén és a 90-es évek elején esett át.

A jelenlegi állapotot a 2010-ben végzett felújítás során nyerte el. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott 42.390.643.- Ft támogatási összegből, továbbá Ágasegyháza Község Önkormányzata által biztosított önerőből kialakított Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér legfontosabb feladatai, ifjúsági, közművelődési, könyvtári, továbbá különböző információs szolgáltatások (pl. Közháló végpont, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékozódási pont) biztosítsa a község lakosai számára.

 

A Faluház közvetlen szomszédságában található Sportcsarnokot 1996 szeptemberében a falunapi rendezvény keretén belül megrendezett avató ünnepség után vehetett birtokba a lakosság, mely épület 2011 nyarán energetikai felújításon esett át.

 

A Gondozási Központ (telephely) az általános iskolásaink étkeztetését szolgálja alaphelyzetben. E központ ad helyet a nyári festő és egyéb táboroknak, valamint Civil szervezeteinknek, Alapítványainknak, közösségi rendezvényeik, oktatásaik bonyolításában.

Többfunkciós Intézményünkben nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt, idelátogatót.

 

 

ifj. Füredi János

Megbízott intézményvezető