Statisztika

Látogatók
2
Cikkek
50
Webcímek
9

EU

 

 

 

 

 

 

Ágasegyházi IKSZT és Sportolási Központ

6076 Ágasegyháza, Kossuth tér 2-4.

Tel/fax: 76/200-064

Intézményvezető: ifj. Füredi János

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szeretettel köszöntöm látogatóinkat a Ágasegyházi IKSZT és Sportolási Központ oldalán

 

Többcélú közszolgáltató intézmény székhelyén a közművelődési, könyvtári, adminisztrációs és az IKSZT Címbirtokosi Okiratban jóváhagyott szolgáltatások ellátása történik. Az intézmény telephelyein a szociális, sport és szabadidős feladatok ellátása zajlik.

 

Többfunkciós közművelődési intézményként és IKSZT megvalósítási helyszínként, cél a helyi társadalomba történő beágyazódást segítő, széles körű használatot szolgáló programok, közművelődési - könyvtári és egyéb közösségi alkalmak, non-formális és informális tanulási alkalmak, szolgáltatások fejlesztése. A feladatok és célok meghatározásakor a Címbirtokosi Okiratban meghatározott kötelező és opcionális szolgáltatások biztosítása mellett Ágasegyháza Község Önkormányzatának mindenkori közművelődési feladatok ellátásáról szóló helyi rendeletének a megvalósíthatósága az irányadó.

 

Szociális alapszolgáltatást biztosító intézményként cél a szociális étkeztetés és a házi segítségnyújtás feladatellátás zavartalan működésének biztosítása Ágasegyháza község közigazgatási területén élőknek. Az intézmény igyekszik felmérni és kielégíteni az alapvető lakossági igényeket és szükségleteket nevezett szociális alapszolgáltatási területeken. A cél megvalósíthatósága érdekében szükség esetén felvilágosító, tájékoztató, ismeretterjesztő programokat, alkalmakat, összejöveteleket, szakmai fórumokat szervez, szoros együttműködésben a fenntartóval, helyi újsággal, helyi közösségekkel.

A feladatellátás folyamán figyelembe kell venni a hatályos jogszabályi rendelkezéseket és a mindenkor érvényes helyi önkormányzati rendeletet az egyes szociális ellátásokról, igénybevételüknek a feltételeiről és eljárási szabályairól, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokért fizetendő térítési díjakról.

 

Sport és szabadidős feladatok ellátása tekintetében az intézmény humán erőforrásának bővíthetősége céljából keresni kell mindazon ésszerű és biztonságos együttműködési lehetőségeket a helyi szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal, melyek a felmerülő lakossági igények minél szélesebb körű kiszolgálását eredményezik.

 

 Intézményegységünk székhelyének alapjai a lakosság áldozatvállalásával épült 1938-40-ben. Az épületegyüttes az első felújításon az 1980-as évek végén és a 90-es évek elején esett át.

A jelenlegi állapotot a 2010-ben végzett felújítás során nyerte el. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott 42.390.643.- Ft támogatási összegből, továbbá Ágasegyháza Község Önkormányzata által biztosított önerőből kialakított Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér legfontosabb feladatai, ifjúsági, közművelődési, könyvtári, továbbá különböző információs szolgáltatások (pl. Közháló végpont, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékozódási pont) biztosítsa a község lakosai számára.

 

A Faluház közvetlen szomszédságában található Sportcsarnokot 1996 szeptemberében a falunapi rendezvény keretén belül megrendezett avató ünnepség után vehetett birtokba a lakosság, mely épület 2011 nyarán energetikai felújításon esett át.

 

A Gondozási Központ (telephely) az általános iskolásaink étkeztetését szolgálja alaphelyzetben. E központ ad helyet a nyári festő és egyéb táboroknak, valamint Civil szervezeteinknek, Alapítványainknak, közösségi rendezvényeik, oktatásaik bonyolításában.

Többfunkciós Intézményünkben nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt, idelátogatót.

 

 

ifj. Füredi János

Intézményvezető

Online

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

Helyi hírek

Naptár

július 2024
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Közadat

KÖZADATKERESŐ