Friss Hírek

 Tegyen Otthona Tűzbiztonságáért!

 

A kertimunka során a tűzgyújtás szabályait minden esetben be kell tartani.

 

Egy balul sikerült tűzgyújtással nemcsak magunkat, hanem a szomszédainkat is veszélyeztetjük.

 

Milyen szabályokat kell betartani:

 

  • belterületen csak az önkormányzati rendelet által meghatározottak szerint;
  • külterületen csak a tűzvédelmi hatóság engedélyével lehet növényi hulladékot elégetni;
  • egyéb hulladék, szemét égetése TILOS;
  • tűzgyújtási tilalom idején ne végezzünk égetést;
  • az égetés alatt mindig tartsunk készenlétben elegendő oltóeszközt, gondoljunk a biztonságra (tűzoltó készülék, lapát, víz, esetleg védőszántás, …);
  • figyeljünk a széljárásra, időjárási jelenségekre;
  • SOHA ne hagyjuk felügyelet nélkül a tüzet;
  • amennyiben el szabadult a tűz, először a tűzoltókat értesítsük (112, 105)
  • az égetés befejeztével alaposan győződjünk meg, hogy a tűz kialudt és nem fog visszagyulladni.

Kecskemét Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága

 

 

JELENTKEZZ HIVATÁSOS TŰZOLTÓNAK!

Bővebben...

 

Tájékoztatás részszámla megküldési gyakoriság változásról

A BÁCSVÍZ Zrt. víz- és csatornadíj részszámla küldési gyakorlata 2021. áprilisától kezdődően megváltozik a Kecskeméti üzemmérnökség területén.

A korábban megszokott havi gyakoriságú számla kiállítás helyett kéthavonta készítjük el a részszámlákat ügyfeleink részére az alábbi települések esetében:

Kecskemét, Ballószög, Helvécia, Kerekegyháza, Kunbaracs, Fülöpháza, Izsák, Ágasegyháza, Orgovány, Városföld, Fülöpszállás, Tabdi.

Fentiek miatt a változásban érintett területek esetében a díjak fizetése is kéthavonta lesz esedékes.

A változást a társaság működési területén folyamatosan vezetjük be, ügyfeleinket számlához csatolt levélben külön értesítjük a számlakiállítási gyakorlat módosítását megelőzően.

 

BÁCSVÍZ Zrt.

 

Tisztelt Adózóink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. január 1-jétől a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat az állami adóhatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el.

 

A NAV minden érintettnek határozatot küld a fizetendő adóról, az aktuális fizetési határidőkről és az új gépjárműadó-bevételi számláról. 

2021-ben az első részletet a megszokottól eltérően április 15-ig kell megfizetni

A 2021. január 1-jét megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben (a 2020. december 31-ig keletkezett, változott vagy megszűnt adókötelezettséggel kapcsolatos ügyintézéssel, ezen időszak adójának beszedésével, végrehajtásával, erre az időszakra vonatkozó ellenőrzés és szankciók megállapításával) az adóhatósági feladatokat továbbra is Ágasegyháza Község Önkormányzat Adóhatósága látja el.

 

A 2020. december 31-ig fennálló gépjárműadó tartozásokat továbbra is az önkormányzati adóhatóság 11732002-15338174-08970000 számú gépjárműadó számlájára kell megfizetni.

 

Ágasegyháza Község Önkormányzat

Polgármesteri Hivatala

 

Statisztika

Látogatók
905
Cikkek
42
Webcímek
9

EU

 

 

 

 

 

 

Galéria

Ágasegyháza Napközi Otthonos Óvoda


6076 Ágasegyháza, Óvoda utca 2.

Vezetője: Szmetena Katalin

Tel/fax: 76/200-140

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Értékelési szabályzat 2017

Éves munkaterv 2017-2018

Panaszkezelési szabályzat

Beiratkozás 2020-2021

  
Ágasegyháza óvodája fenyves erdővel határolt, gyönyörű területen helyezkedik el. Nagy alapterületű udvarunkon van KRESZ- Park, sportpálya, homokozó, mászókák, fajátékok, melyek biztosítják gyermekeink számára a megfelelő mozgást.

 

Az óvoda környezetére jellemző a csend és a nyugalom, valamint a tiszta levegő.
 
 
Az óvoda épülete 1969-ben épült, 1976-ban bővült kettőről három csoportosra. Jelenleg két vegyes csoport működik, a harmadikban pedig tornaszobát rendeztünk be, amiben a hagyományos tornaszereken kívül jelentős mennyiségű mozgásfejlesztő játékot is használunk. Ebben a szobában kerülhet sor a logopédiai ellátásra, református és katolikus hitoktatásra, focira, modern táncra.
 
Személyi ellátottság:

 Óvónők:
 Farkasné Józsa Marianna
 Somodi Imréné
 Szmetena Katalin
 Zakarné Salamon Anita

 Dajkák:
 Iványiné Pál Lenke
 Molnár Miklósné

 

A gyermeklétszám évek óta 60-65 fő között mozog. Nagyrészt helyi lakosok, de 10-15 % a környező tanyavilágból kerül hozzánk.


Az óvoda épületében jól felszerelt, szabványnak megfelelő konyha is van, amelyet vállalkozó működtet. Jó az együttműködés a község többi intézményével. A falu életében igyekszünk részt venni fellépéseinkkel; Szüreti Napon, Idősek Napján. Minden évben rendezünk Óvodabált, és tavasszal egy fellépést a gyerekek műsorával, amelynek bevételével az óvoda játékkészletét bővítjük.

2010. nyarán Önkormányzatunknak sikerült egy nagyobb pályázati összeg elnyerésével felújíttatni az óvodát, amelynek során kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a tetőt, felújították a mosdókat, és korszerűsítették a fűtést. Az óvodába új függönyök, szőnyegek kerültek, új öltözőszekrényeket kaptunk.

Az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésére a leendő elsős tanító több alkalommal jön meglátogatni a nagycsoportosokat, valamint a zökkenőmentes iskolakezdéshez közös szülői értekezletet tartunk. Rendszeresen jönnek hozzánk színházi előadásokat, zenés, vidám gyermekműsorokat tartani. A Gyermeknapot egyik évben a szülőkkel, gyermekekkel együtt vidámsággal, jókedvvel teli nappal ünnepeljük, következő évben pedig változó helyszínekkel kirándulást szervezünk.

Igyekszünk olyan programokat szervezni, amelyeket minden évben megtartunk, és ahol a gyermekek nemcsak az együtt töltött idő örömével gazdagodnak, hanem hagyományainkat is ápoljuk. Minden ősszel leszedjük a szőlőnket az oviban, és az otthonról hozottal együtt mustot készítünk. Október végén "Tök-jó napot" rendezünk, melyen gyermekek, szülők közösen faragják a tököket, rajzolnak, festenek, barkácsolnak.  A szülők által hozott tökből készült finomságokat és a lámpásokat díjazzuk. Egy kellemes délutánt töltünk együtt, melyen a szülők is újra gyereknek érezhetik magukat.

Szívesen fogadjuk a jó szülői kezdeményezéseket is. Így kerülhetett sor a „Minden gyermeknek legyen egy fája” elnevezésű napra 2012-ben, melynek során minden idejáró gyermek kapott egy fát, és „Madarak és fák napján” szülőkkel együtt elültettük az óvoda mellett és az udvaron. Az ötlet egyik kedves szülőnktől származott, meg is találta a szponzorokat a fák megszerzéséhez, sok más szülői segítséget is kaptunk hozzá, valamint az Önkormányzat támogatásával még egy finom közös ebédre is lehetőségünk volt. Bízunk benne, hogy a gyermekeink emlékezni fognak rá, hogy nekik az oviban van egy fájuk, és a környezetünkért is tettünk valamit.

Pedagógiai programunk célja, hogy az óvodánkból kikerülő gyerekeket úgy "tarisznyázzuk fel", hogy sikeresen tudják venni az iskolai évek akadályait, megkapják az alapokat ahhoz, hogy rugalmas, fejlődni, tanulni képes emberek váljanak belőlük.