Friss Hírek

Tegyen Otthona Tűzbiztonságáért!

Fókuszban a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Elektromosság

Szakmai tapasztalat alapján a lakóépületekben keletkező tűzesetek egyik fő felelőse az elektromos energia helytelen használata.

Mit tehetünk ellene?

Az ingatlan elektromos hálózatát szükség esetén vizsgáltassa felül, azt csak szakember végezze.

Ne terhelje túl a rendszert (pl.: hosszabbítóba, ne csatlakoztasson másik hosszabbítót).

Műszaki cikkeket csak megbízható forrásból vásároljon.

Hibás, sérült berendezést ne használjon.

Ne hagyjon felügyelet nélkül, hőt termelő elektromos berendezést.

Abban az esetben ha tűz üt ki, ne feledkezzen meg az áramtalanításról.

2019.01.22.

 

 

Statisztika

Látogatók
766
Cikkek
36
Webcímek
9

EU

 

 

 

Galéria

Ágasegyháza Napközi Otthonos Óvoda


6076 Ágasegyháza, Óvoda utca 2.

Vezetője: Szmetena Katalin

Tel/fax: 76/200-140

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Értékelési szabályzat 2017

Éves munkaterv 2017-2018

Panaszkezelési szabályzat

  
Ágasegyháza óvodája fenyves erdővel határolt, gyönyörű területen helyezkedik el. Nagy alapterületű udvarunkon van KRESZ- Park, sportpálya, homokozó, mászókák, fajátékok, melyek biztosítják gyermekeink számára a megfelelő mozgást.

 

Az óvoda környezetére jellemző a csend és a nyugalom, valamint a tiszta levegő.
 
 
Az óvoda épülete 1969-ben épült, 1976-ban bővült kettőről három csoportosra. Jelenleg két vegyes csoport működik, a harmadikban pedig tornaszobát rendeztünk be, amiben a hagyományos tornaszereken kívül jelentős mennyiségű mozgásfejlesztő játékot is használunk. Ebben a szobában kerülhet sor a logopédiai ellátásra, református és katolikus hitoktatásra, focira, modern táncra.
 
Személyi ellátottság:

 Óvónők:
 Farkasné Józsa Marianna
 Somodi Imréné
 Szmetena Katalin
 Zakarné Salamon Anita

 Dajkák:
 Iványiné Pál Lenke
 Molnár Miklósné

 

A gyermeklétszám évek óta 60-65 fő között mozog. Nagyrészt helyi lakosok, de 10-15 % a környező tanyavilágból kerül hozzánk.


Az óvoda épületében jól felszerelt, szabványnak megfelelő konyha is van, amelyet vállalkozó működtet. Jó az együttműködés a község többi intézményével. A falu életében igyekszünk részt venni fellépéseinkkel; Szüreti Napon, Idősek Napján. Minden évben rendezünk Óvodabált, és tavasszal egy fellépést a gyerekek műsorával, amelynek bevételével az óvoda játékkészletét bővítjük.

2010. nyarán Önkormányzatunknak sikerült egy nagyobb pályázati összeg elnyerésével felújíttatni az óvodát, amelynek során kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a tetőt, felújították a mosdókat, és korszerűsítették a fűtést. Az óvodába új függönyök, szőnyegek kerültek, új öltözőszekrényeket kaptunk.

Az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésére a leendő elsős tanító több alkalommal jön meglátogatni a nagycsoportosokat, valamint a zökkenőmentes iskolakezdéshez közös szülői értekezletet tartunk. Rendszeresen jönnek hozzánk színházi előadásokat, zenés, vidám gyermekműsorokat tartani. A Gyermeknapot egyik évben a szülőkkel, gyermekekkel együtt vidámsággal, jókedvvel teli nappal ünnepeljük, következő évben pedig változó helyszínekkel kirándulást szervezünk.

Igyekszünk olyan programokat szervezni, amelyeket minden évben megtartunk, és ahol a gyermekek nemcsak az együtt töltött idő örömével gazdagodnak, hanem hagyományainkat is ápoljuk. Minden ősszel leszedjük a szőlőnket az oviban, és az otthonról hozottal együtt mustot készítünk. Október végén "Tök-jó napot" rendezünk, melyen gyermekek, szülők közösen faragják a tököket, rajzolnak, festenek, barkácsolnak.  A szülők által hozott tökből készült finomságokat és a lámpásokat díjazzuk. Egy kellemes délutánt töltünk együtt, melyen a szülők is újra gyereknek érezhetik magukat.

Szívesen fogadjuk a jó szülői kezdeményezéseket is. Így kerülhetett sor a „Minden gyermeknek legyen egy fája” elnevezésű napra 2012-ben, melynek során minden idejáró gyermek kapott egy fát, és „Madarak és fák napján” szülőkkel együtt elültettük az óvoda mellett és az udvaron. Az ötlet egyik kedves szülőnktől származott, meg is találta a szponzorokat a fák megszerzéséhez, sok más szülői segítséget is kaptunk hozzá, valamint az Önkormányzat támogatásával még egy finom közös ebédre is lehetőségünk volt. Bízunk benne, hogy a gyermekeink emlékezni fognak rá, hogy nekik az oviban van egy fájuk, és a környezetünkért is tettünk valamit.

Pedagógiai programunk célja, hogy az óvodánkból kikerülő gyerekeket úgy "tarisznyázzuk fel", hogy sikeresen tudják venni az iskolai évek akadályait, megkapják az alapokat ahhoz, hogy rugalmas, fejlődni, tanulni képes emberek váljanak belőlük.