Statisztika

Látogatók
1
Cikkek
49
Webcímek
9

EU

 

 

 

 

 

 

Galéria

Ágasegyháza Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde


6076 Ágasegyháza, Óvoda utca 2.

Vezetője: Szmetena Katalin

Tel/fax: 76/200-140

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Panaszkezelési szabályzat

Éves munkaterv 2022-2023

Beiratkozás 2022-2023

Pedagógiai program 2021

SZMSZ 2022

 

Ágasegyháza óvodája fenyves erdővel határolt, gyönyörű területen helyezkedik el. Nagy alapterületű udvarunkon van KRESZ- Park, sportpálya, homokozó, mászókák, fajátékok, tocsogó, melyek biztosítják gyermekeink számára a megfelelő mozgást.
Az óvoda környezetére jellemző a csend és a nyugalom, valamint a tiszta levegő.
 
Az óvoda épülete 1969-ben épült, 1976-ban bővült kettőről három csoportosra.
2022. májusától Mini Bölcsődével is bővült településünkön a kisgyermekek napközbeni ellátásának lehetősége Rákóczi úti telephellyel.
 
Személyi ellátottság:
Óvónők:
Béke Zsoltné Balogh Ágnes
Farkasné Józsa Marianna
Kiss Márta
Szmetena Katalin
Dajkák:
Iványiné Pál Lenke
Jakab Katalin
Ruska Anikó

Kisgyermeknevelő: Balogh Sándor
Dajka: Oroszi Flóra
 
A gyermeklétszám évek óta 65-75 fő között mozog, amihez nagyban hozzájárul, hogy egyre több a nagycsaládos, és sokan költöznek fiatalok Ágasegyházára. A Mini Bölcsőde maximum 8 kisgyermeket lát el.

Az óvoda épületében jól felszerelt, szabványnak megfelelő konyha is van, amelyet vállalkozó működtet. Jó az együttműködés a község többi intézményével. A falu életében igyekszünk részt venni fellépéseinkkel; Szüreti Napon, Idősek Napján, Adventi gyertyagyújtáson. Minden évben rendezünk Óvodabált, amelynek bevételével az óvoda játékkészletét vagy felszereléseit bővítjük.
2010. nyarán Önkormányzatunknak sikerült egy nagyobb pályázati összeg elnyerésével felújíttatni az óvodát, amelynek során kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a tetőt, felújították a mosdókat, és korszerűsítették a fűtést. Az óvodába új függönyök, szőnyegek kerültek, új öltözőszekrényeket kaptunk. Sikeres pályázatok során folyamatosan szépül és korszerűsödik az épület: napelemes rendszer kiépítése, külső szigetelés, színezés, új kerítés, járda, tetőfelújítás, új udvari játékok, tocsogó, ivókút, Mini Bölcsőde kialakítása.
Az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésére a leendő elsős tanító több alkalommal jön meglátogatni a nagycsoportosokat, valamint a zökkenőmentes iskolakezdéshez közös szülői értekezletet tartunk. Rendszeresen jönnek hozzánk színházi előadásokat, zenés, vidám gyermekműsorokat tartani. A Gyermeknapot egyik évben a szülőkkel, gyermekekkel együtt vidámsággal, jókedvvel teli nappal ünnepeljük, következő évben pedig változó helyszínekkel kirándulást szervezünk.
Igyekszünk olyan programokat szervezni, amelyeket minden évben megtartunk, és ahol a gyermekek nemcsak az együtt töltött idő örömével gazdagodnak, hanem hagyományainkat is ápoljuk. Minden ősszel készítünk mustot, október végén "Tök-jó napot" rendezünk, melyen gyermekek, szülők közösen faragják a tököket, rajzolnak, festenek, barkácsolnak. A szülők által hozott tökből készült finomságokat és a lámpásokat díjazzuk. Egy kellemes délutánt töltünk együtt, melyen a szülők is újra gyereknek érezhetik magukat. Készítünk csalamádét, sütünk mézeskalácsot, karácsonyt, húsvétot közös ünnepi asztal mellett ünnepeljük, tavasszal kerékpározunk a faluban azokkal a gyerekekkel, akik már biztonságosan tudnak biciklizni, ballagás után a búcsúzó nagyoknak „Pizsi-partit” rendezünk.
Pedagógiai programunk célja, hogy az óvodánkból kikerülő gyerekeket úgy "tarisznyázzuk fel", hogy sikeresen tudják venni az iskolai évek akadályait, megkapják az alapokat ahhoz, hogy rugalmas, fejlődni, tanulni képes emberek váljanak belőlük. 

 

Online

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Helyi hírek

Naptár

április 2024
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Közadat

KÖZADATKERESŐ